Over ons

SCC  is opgericht in 2000 en heeft sindsdien veel kleinschalige concerten georganiseerd, waarbij blaasmuziek steeds centraal stond. In 2010 heeft de stichting een ware metamorfose ondergaan. Drie ervaren concertorganisatoren hebben zitting genomen in het bestuur van SCC. Het doel is nu om meer grootschalige evenementen te organiseren. Zo werden van de hand van Stichting al neergezet: Pictures in the Smoke, het internationaal blaasmuziek festival, een driedaags festival ‘Blow Your Mind!’ en Draaf, Foekje Draaf! In 2015 kreeg men landelijke bekendheid (bij De Wereld Draait Doorrrrr) voor de productie Carmina Life (m.m.v. BUOG, solisten, dansers en levende dieren). Een uitverkochte productie. Ook het kerstproject FJOER (De lèste dagen fan it jier) dat in december 2016 bij De Mannen van Staal werd opgevoerd ontving lovende kritieken en veel bezoekers. Op dit moment is de Stichting doende opnieuw een groot festival te organiseren, een M.C. Escher-productie (met BUOG) van de grond te krijgen en een Sinterklaasconcert op te zetten.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Anja Abma (Soli Brass), Jan Sietse Haarsma (Soli Brass), Marten Postma (ex-Soli Brass), Amber Dragtsma (Soli Brass) en Reina Hibma (ook muzikant).

SCC heeft als doel het organiseren en mogelijk maken van bijzondere muzikale projecten. De stichting denkt hierbij vanuit de prachtige blaasmuziekcultuur die in Nederland zo nadrukkelijk aanwezig is. De stichting wil graag een stimulerende  bijdrage leveren aan deze schitterende vorm van musiceren.

Missie
SCC We zien het als onze misse om de wereld van de HaFaBra aan een ieder te presenteren op een eigenzinnige wijze. Daarmee denken wij niet alleen de vele muzikanten die op amateuristische wijze een prachtige hobby uitoefenen te helpen maar ook het nog onwetende publiek. De leden van Stichting Calliope komen met hun bevlogen vakkennis nog meer toe aan de kern van hun passie: laten zien en horen hoe mooi de wereld van HaFaBra is. Deze missie en de eigenzinnige wijze van presentatie is onze wijze van vormgeven.

Visie
De blaasmuziek zit verscholen achter een image van ‘saaiheid’. Wij willen laten zien dat deze muzikale wereld juist een toegevoegde waarde voor velen is. De stichting kan partijen bij elkaar brengen of helpen een idee vorm te geven.


Neem gerust contact met ons op en vul onderstaand formulier in: