Na het succes van de concerten in februari 2017 organiseert Stichting Calliope weer een nieuw project rondom de ‘Vintage Mini Brass Band’. De repetities zijn al gestart en de concerten zullen plaatsvinden op 3 en 4 maart 2018 in Burgum en Leeuwarden. De ‘Vintage Mini Brass Band’ is een orkest samengesteld uit 15 prominente muzikanten die allen actief zijn, of waren, bij Friese topbrassbands als Soli Brass, De Wâldsang of De Bazuin. Het repertoire van de ‘Vintage Mini Brass Band’ is bijzonder omdat het muziek bevat die niet of nauwelijks meer gespeeld wordt door de hedendaagse blaasorkesten, terwijl het in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw juist zeer geliefd was. Zo staan er prachtige werken van o.m. Eric Ball, Peter York, Tom Powell, Meindert Boekel, George Lloyd en Edward Elgar op het programma. De ‘Vintage Mini Brass Band’ speelt de werk in een uitgekiende, doorzichtige bezetting. De muzikale leiding is in handen van dirigent Dirk Annema. De concerten zijn gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Tot ziens tijdens één van deze concerten!