EEN TOTAALBELEVING TIJDENS ALLAN WITHINGTON’S CONDUCTOR SUMMER SCHOOL OP HET WAAGPLEIN!
LUST VOOR OOG, OOR EN MOND.

Traditiegetrouw wordt de werkweek (1 – 7 juli) van de Allan Withington’s Conductor Summer School afgesloten met een gratis toegankelijk openluchtconcert. Met de 9e jaargang in het verschiet is dit evenement inmiddels niet meer weg te denken uit Leeuwarden.

Studenten uit Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Engeland, Zwitserland zullen de baton ter hand nemen om de musici van Soli Brass Leeuwarden aan te sporen tot hun beste muzikale kunnen. Een week lang zijn de studenten aanwezig tijdens de uitgebreide masterclass directie van Allan Withington.

Werken die tijdens het concert geprogrammeerd zullen worden, zijn: Innuendo (Queen), Peanut Vendor, Enter the Galaxies, MacArthur Park, Sarabande, Puttin’ on the Ritz etc.

Het thema van deze editie is ‘food/eten/manger’. Niet alleen valt er veel te beluisteren, te bekijken maar ook te proeven. Kok Thijmen Snijder (van restaurant Élévé) laat zich tijdens het concert inspireren door de klanken en maakt voor het publiek overheerlijk finger food.

Als special guest is de topband Manger Musikklag uit Noorwegen aanwezig en neemt een gedeelte van het concert voor zijn rekening. Een paar dagen later zullen zij hun wereldtitel verdedigen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Kortom, laat al je zintuigen prikkelen op donderdag(koop)avond 6 juli vanaf 19.30 uur en kom naar het Waagplein!

Wanneer:

6 juli 2017 om 19.30

Waar:

Waagplein Leeuwarden

Wie:

Soli Brass Leeuwarden, Manger Musikklag, kinderkoor, kok, Allan Withington en internationale studenten